Home Blog 3 dingen om te doen tijdens een korte citytrip in Tel Aviv

3 dingen om te doen tijdens een korte citytrip in Tel Aviv

door Go Israel Redactie
0 reactie

Korte uitstapjes naar Europese bestemmingen worden steeds populairder, zo ook naar Israël. Israël wint zelfs aan populariteit de afgelopen jaren en wordt dan ook door steeds meer toeristen bezocht uit Nederland. Zeker de badplaats Tel Aviv is populair. Dit is ook niet zo gek, want Tel Aviv heeft ook veel te bieden. Ook voor een klein aantal dagen is de stad een echte aanbeveling. Tel Aviv een echte citytrip bestemming die je prima kunt bezoeken met alleen een handbagage koffer. Wanneer je maar een klein aantal dagen in een bepaalde stad bent is het soms lastig om te kiezen wat te doen. Met de onderstaande 3 tips haal je het meeste uit je citytrip naar Tel Aviv. 

Huur een fiets, scooter of elektrische step

Wanneer je maar een klein aantal dagen ergens verblijft wil je natuurlijk wel zoveel mogelijk zien. Dit kan lopend of met het openbaar vervoer. Een andere manier om Tel Aviv te ontdekken is per fiets, scooter of elektrische step. Zeker wanneer je veel dingen aan de kust wilt bezoeken en wilt zien is dit een goed idee. De kilometerslange boulevard kun je op deze manier sneller afleggen. Ook kun je ervoor kiezen om een guided bicycle tour te boeken. Met zo’n tour fiets je in een groep mensen langs de leukste plekjes in Tel Aviv en krijg je informatie van lokale gidsen. Zo kom je op plekken waar je waarschijnlijk anders aan voorbij gefietst was. 

Eten, drinken en terrassen!

Wat je zeker moet gaan doen wanneer je in Tel Aviv bent is overal een hapje eten en genieten van de gezelligste terrassen. Zodra je aankomt in Tel Aviv zul je gelijk merken dat het een stad is die gezelligheid ademt. Om hier zoveel mogelijk van te kunnen genieten moet je er gewoon in mee gaan. Wandel door de smalle straatjes en neem de tijd om Tel Aviv te proeven door te genieten van de lokale versnaperingen. Mijd de toeristische hotspots en neem plaats waar de lokale bevolking ook zit. Zo beleef je Tel Aviv op zijn best! 

Ga surfen of geniet van de kilometerslange stranden

Tel Aviv is naast een populaire citytrip bestemming ook een populair badplaats. Dit komt door de kilometerslange stranden en het mooie blauwe water van de Middellandse zee. Wanneer je toe bent aan rust is het strand een van de beste opties. Op sommige plekken langs de kust wordt ook uitvoerig gesurfd. Er zijn hier ook verschillende surfscholen te vinden die je voor een klein bedrag de basis van het surfen willen bijbrengen. Ga de uitdaging aan en combineer relaxen met een sportactiviteit door de standen van Tel Aviv te bezoeken. 

Tel Aviv heeft nog zoveel meer 

Als je meer wilt weten van deze prachtige stad kun je op het internet inspiratie op te doen. Er zijn verschillende travel blogs te vinden die hun ervaringen graag met iedereen willen delen. In je hotel vind je vaak ook brochures en informatie met de leukste uitstapjes, maar schroom ook zeker niet om lokale mensen om hulp te vragen. De bevolking is uiterst vriendelijk en vertellen je graag waar de verborgen pareltjes zich bevinden. 

You may also like