Home Blog De drie allerbeste Duitse wandelroutes

De drie allerbeste Duitse wandelroutes

door Go Israel Redactie
0 reactie

Wandern, wandern, wandern. Wandelen in Nederland is leuk, maar wandelen in Duitsland is leuker. Duitsland is in trek onder Nederlandse wandelaars. Dit heeft niet alleen met Covid-19 te maken en het feit dat je in Duitsland niet al te ver van huis bent. Duitsland heeft fantastische wandelroutes en een wandelvakantie op zijn Duits is enorm die moeite waard. We presenteren je de beste drie wandelroutes in Duitsland!

Moselsteig

Op de reis van de Franse grens naar de samenvloeiing met de Rijn aan het Deutsches Eck in Koblenz heeft de Moezel een fantastisch dal gecreëerd. De Moselsteig voert je in 24 dagelijkse etappes door een van de mooiste landschappen van heel Duitsland. In de dorpen en steden langs de Moselsteig vind je tal van accommodaties, gezellige herbergen en restaurants en natuurlijk eersteklas wijnmakerijen. Als je een paar flessen van je favoriete wijnen als souvenir mee wilt nemen, kun je de wijnflessen het beste direct door de wijnbouwers naar huis laten sturen. Zo blijft je rugzak aangenaam licht en hoef je je souvenirs niet te missen.

Eifelsteig

De Eifelsteig Trail is waarschijnlijk een van de meest gevarieerde wandelroutes in Duitsland. Het biedt een opmerkelijke verscheidenheid aan landschappen en indrukken. De route start ten zuiden van Aken, net over de grens bij Maastricht. Een van de hoogtepunten is zonder twijfel het Nationaal Park Eifel, dat de wandelaars al snel in de dichtstbijzijnde delen van Aken bereiken. In dit nationale park, het enige in Nordrhein-Westfalen, mag de natuur zich vrij ontwikkelen: landschappen die ooit door mensenhanden werden gevormd, veranderen geleidelijk aan weer in oeroude beukenbossen. Als je niet te ver wilt reizen, maar wel een hele andere wereld wilt, ga dan de Eifelsteig wandelen.

Rothaarsteig

Ook niet ver van de Nederlandse grens vind je de Rothaarsteig. Dit is een wandelroute die dwars door het Rothaargebergte loopt en het populaire Winterberg passeert. De Rothaarsteig wordt beschouwd als een van de mooiste bergwandelroutes van Europa. Het is echter ook de moeite waard om de platgetreden paden achter te laten en aan weerszijden af te slaan op een van de andere paden. Het Sauerland heeft voor iedere wandelaar wat.

You may also like